Als zzper een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten: hier moet je op letten

zzper arbeidsongeschiktheidsverzekering

Werk je in loondienst, dan heb je allerlei sociale vangnetten vanuit de overheid. Ben je echter ondernemer, dan heb dat allemaal niet. Of je nu personeel hebt of alleen werkt: je staat er alleen voor als het sociale verzekeringen betreft. Als zzper arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten kan desondanks nog wel, al zijn er een aantal valkuilen om rekening mee te houden. 

Je beroep

Het is voor de hoogte van de premie en de mogelijkheid tot verzekeren heel belangrijk wat voor beroep je uitoefent. Je producten of diensten en hoe je deze vervaardigt brengen namelijk een bepaalde mate van risico met zich mee. Als jij een eigen bedrijf runt en je verkoopt online sokken, dan loop je natuurlijk veel minder risico op arbeidsongeschiktheid dan wanneer je bijvoorbeeld werkzaam bent in de bouw. Daar is een ongelukkig voor de hand liggender dan achter een computer.

zzper arbeidsongeschiktheidsverzekering

De mogelijke premie

Het is goed om vooraf vast te weten: je premie gaat hoog zijn. Het verzekeren van zo’n groot aspect van je zaak kost namelijk geld. Maar dan heb je natuurlijk ook wat. Wanneer je door een ongeluk of ziekte je werk niet meer uit kunt voeren, heb je toch genoeg geld om je vaste lasten te betalen.