5 voordelen van een mini hijskraan huren

Het verplaatsen van zware materialen van de ene plaats naar de andere is niet altijd gemakkelijk. Sommige dingen kan je niet eens met een paar man optillen en heb je echt een machine bij nodig. Bij het optillen en verplaatsen van hele zware dingen van de ene naar de andere plaats is een heftruck nodig, het nadeel van een heftruck is dat deze een reikhoogte heeft van meestal 2 à 3 meter. Een mini hijskraan is handiger als je zware producten wilt verplaatsen naar een hoger niveau dan 3 meter. Een Hoeflon C10 kan gemakkelijk een hoogte behalen van 16 meter en met opties tot 22 meter. In dit artikel worden er vijf voordelen genoemd en uitgelegd voor een minihijskraan huren. 

Voordeel 1: De reikhoogte 

Een compacte hijskraan kan een flinke hoogte bereiken ondanks zijn compacte status. Wanneer je zware materialen moet optillen om ze naar een bepaalde hoogte te krijgen staat deze altijd voor je klaar. Bijvoorbeeld als je een zwaar raam moet plaatsen op 20 meter hoogte kan je een compacte hijskraan gebruiken die je het werk een stuk minder moeilijk maakt. Het verschilt per model van de hijskraan welke reikhoogte en draagkracht deze heeft. 

Voordeel 2: De draag/hijskracht 

Een mini kraan heeft erg veel kracht voor zijn compacte voormaat. Deze kranen zijn speciaal gemaakt om zware dingen op te tillen te verplaatsen en te hijsen naar een ander hoogte niveau. Deze kracht verschilt per model. Hieronder staan een aantal modellen met de draagkracht en de reikhoogte erbij. 

  • De Hoeflon C10 is de sterkste van zijn soort en kan wel tot en met 4000 kg hijsen. Zijn reikhoogte is tot maximaal 22 meter.
  • De Hoeflon C6 is een lichtgewichte kraan en kan tot 3000 kilo kg hijsen. Zijn reikhoogte is tot maximaal 17 meter met een verlengstuk erbij. 
  • De Hoeflon C1 is de kleinste van deze kraantjes en kan tot 550 kg hijsen. Zijn reikhoogte is tot maximaal 4,4 meter. 

Voordeel 3: Overal inzetbaar

De hijskraantjes zijn voor elke plek bereikbaar door zijn smalle breedte. De kranen passen zelfs door een normale deuropening. Voor het vervoeren van deze kranen is er ook geen brede of groot voertuig nodig. De kranen zijn dus overal in het land inzetbaar en kunnen in bijna elke smalle ruimte ingezet worden.

Voordeel 4: Accessoires kunnen de kraan meer mogelijkheden bieden

Accessoires kunnen ingezet worden om de compacte kranen in hun reikhoogte, kracht en snelheid te verbeteren, zodat ze bij elke situatie aangepast kunnen worden. Dit zorgt voor een groot voordeel van een mini hijskraan huren.

Voordeel 5: Op afstand te besturen

Deze kleine hijskranen zijn op afstand te besturen. Dit is erg handig, omdat je hierdoor beter overzicht kan houden over het object wat opgetild en verplaatst wordt. Dit is een groot voordeel voor de precisie en snelheid waarmee je kan werken. Je kan hierdoor ook beter overzicht hebben voor wanneer je de hijskraan door een smalle opening moet begeleiden. De bediening is zo handig gemaakt om efficiënt te werken.